Два световни автомобилни производителя - Hyundai и KIA, които са

...
Два световни автомобилни производителя - Hyundai и KIA, които са
Коментари Харесай

Hyundai и Kia плащат $3 милиарда за дефектни двигатели

Два международни автомобилни производителя - Hyundai и KIA, които са част от корейския тръст Hyundai Motor, ще похарчат близо 3 милиарда $ за премахване на недостатъци в моторите от гамата Theta II GDI. Те се употребяват в Hyundai Santa Fe, Kia Sorento и Kia Optima и други модели на корейските марки.

Според Reuters за Hyundai решаването на казуса ще коства 1,8 милиарда $, а за KIA - 1,1 милиарда $. На фона на новината за спомагателни разноски акциите на Hyundai са паднали с 2,3%, Kia - 1%, оповестява организацията.
 Собственици на коли съдят Hyundai и Kia поради подпалващи се мотори
Собственици на коли съдят Hyundai и Kia поради подпалващи се мотори

Компаниите са упрекнати, че съзнателно са прикривали дефекта

Hyundai Motor ще отпише едновременно загуби от съвсем Щатски долар 3 милиарда, които са свързани с разноските за коригиране на дефектни мотори и погашение на обезщетение на потребителите.

През 2015 и 2017 година Hyundai и Kia изтеглиха близо 1,7 милиона автомобила в една от най-големите сходни акции в Съединени американски щати. Причината беше вероятен отвод на мотора с вътрешно горене, което усилва риска от катастрофи.
 Hyundai и Kia пращат на ремонт близо 1.5 милиона коли
Hyundai и Kia пращат на ремонт близо 1.5 милиона коли

Проблеми с мотора стоят зад изтеглянето

Както беше обявено по-рано, бензиновите мотори Theta II GDI с размер 2.0 и 2.4 литра могат да излязат от строя, до момента в който колата се движи, заради недостатък в коляновия вал и лагерите. В същото време корейската компания съобщи, че казусът не е в самия дизайн, а в индустриални нарушавания.

През 2017 година американските регулатори по сигурността започнаха да проверяват дали задоволително транспортни средства са изтеглени и какъв брой навременно. Това бе след обжалване от някогашен чиновник по качеството на Hyundai до Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата в Съединени американски щати (NHTSA).

През 2018 година Ройтерс заяви, че американската прокуратура проверява Hyundai за вярното изземване на транспортни средства.

Theta II GDI има по-висок % на заменяне, в сравнение с се оценяваше преди, сподели Hyundai. Това значи, че производителят би трябвало да похарчи повече пари и време, с цел да поправи грешките си.

Изземването на коли с мотора Theta II GDI се отнася основно за пазарите в Съединени американски щати и Южна Корея.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР