Два странни смъртни случая изплуват от Център за настаняване от

...
Два странни смъртни случая изплуват от Център за настаняване от
Коментари Харесай

Дом на ужасите! Два смъртни случая, бой и писъци в приют за болни деца

Два странни смъртни случая изплуват от Център за настаняване от фамилен вид за младежи с умствени увреждания в Червен бряг, написа "Трафикнюз ".

Всичко се случва през април, в границите на едвам десетина дни. Пълнолетно момиче, изпратено от Центъра на санаториум, почива в болничното заведение в Луковит. За там обаче въпросната госпожица отпътува обезводнена, с висока температура, прилошава и в рейса и умира. Аутопсията й не демонстрира нищо неправилно.

Другият смъртен случай е на Христо Ренев Латинов. Аутопсия не му е правена, няма и кой да я изиска, тъй като няма родственици, които да упорстват тя да бъде осъществена.

Изданието разполага със фотоси на младия мъж, от които е видно, че той е с белези, евентуално измъчван. Въпреки явните синини по тялото му, директорката на дома Валентина Марченко – Милева отхвърля да му се направи аутопсия. Погребан е служебно.

Само преди дни проверяващият публицист от Червен бряг Христо Гешов се натъква на поредна злокобна преживелица от Дома.

Работещата като педагог там Илонка Василева записва с телефона си крясъците на директорката на Центъра, която с дръжката на метлата постанова умствено изостанало момче, което се качило на маса. Вижте и чуйте!

Съседи на Дома, който се намира в жк "Победа ", описаха, че ежедневно чуват неистови викове от постройката, която е опасана с висока ограда.

По думите им тези деца са едни пандизчии в къща, по чиито прозорци има решетки.

Медията твърди, че в Центъра са настанени 14 пълнолетни младежи, изоставени от родителите си на грижата на страната. Всички те са с умствена назадничавост.

След неколкократни опити се свързахме с директорката на Центъра Валентина Марченко – Милева, която изрично отхвърли потулването на смъртните случаи, както и малтретирането на заболели деца.

"Отричаме всичко. Не знам от кое място имате такава информация, само че това са клюки. Нищо не мога да кажа по въпроса, тъй като сега Центъра се ревизира от всички институции. Когато имаме какво да кажем, персонално аз ще свикам конференция, с цел да застана с лицето си ", показа тя.

Заради сигналите на принуждение Инспекторатът на Агенцията за обществено подкрепяне ревизира дома. Прокуратурата и полицията също оповестиха, че са се самосезирали, само че отхвърлиха да разясняват случая. Единственото, което споделиха е, че резултатите от инспекцията ще бъдат оповестени, след приключването й.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР