Два старопланински прохода - Петрохан и Троян - Кърнаре са

...
Два старопланински прохода - Петрохан и Троян - Кърнаре са
Коментари Харесай

Сняг затвори за тирове два старопланински прохода

Два старопланински прохода - Петрохан и Троян - Кърнаре са затворени за придвижване на тежки камиони над 12 т. Причината е в интензивния снеговалеж по високите елементи на планините. Тировете се пренасочват от Петрохан към пътя през Искърското дефиле, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ". На Беклемето снежната завивка доближава 5 см.
На Петрохан са изпратени снегорини, заяви бТВ, по информация на фенове. Въпреки предизвестията на пътната организация, отправени още от четвъртък насам, множеството водачи са с летни гуми и това води до формиране на тапи.
През нощта преваляванията ще продължат и границата сред сняг и дъжд ще се спусне до към 600 метра надморска височина - колкото са по-високите елементи на София.
Снегът основава проблеми на всички места на Балканите, заяви Българска национална телевизия. Северните елементи на Черна гора са осъмнали през днешния ден под сняг, а в региона на град Жабляк сутринта е измерена 33 сантиметра снежна завивка. Първият сняг донесе и проблеми в електроснабдяването и доста селища в тази част на страната са останали без ток. Снеговалежът е съпроводен със мощни ветрове, които затрудняват отстраняването на повредите в електрозахранването и придвижването по пътищата.
Сняг вали и в Западна Сърбия, където придвижването на коли е затруднено, а някои сектори от пътищата са затворени. Снеговалежи са почнали и по високите елементи на планините и по течението на река Лим. Над 1000 души са останали без ток поради неприятното време. В Централна и Източна Босна и Херцеговина също вали сняг и управляващите предлагат колите да се движат с нараснало внимание. В планината Яхорина снежната завивка е достигнала 20 сантиметра.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР