Два спортни клуба в Перник се занимават с хора с

...
Два спортни клуба в Перник се занимават с хора с
Коментари Харесай

Два спортни клуба в Перник се занимават с хора с увреждания

Два спортни клуба в Перник се занимават с хора с увреждания, заяви Десислава Стойова - основен специалист " Спорт " в общинската администрация.

По думите й в състезателен клуб за интеграция " Кракра " са ангажирани най-вече хора със зрителни увреждания. Община Перник има доста тясна връзка и подкрепя активността му в неголеми размери, защото членската маса е от 15-20 индивида, които вземат участие в държавни шампионати. Член на клуба е призьор от международно състезание по канадска битка за хора със зрителни увреждания. Спортисти от клуба вземат участие в надпревари по шахмат, табла, състезателен лов на риба, лека атлетика. Вече трета година сполучливо практикуват шоудаун.

Другият състезателен клуб е за приспособена физическа интензивност и спорт. Той работи с деца с разнообразни увреждания, в това число и с поведенчески проблеми. Клубът не взе участие в държавни шампионати, занятията му нормално са свързани с физическа правоспособност на децата, главно с плуване. По време на обичайна седмица на спорта, проведена годишно от община Перник, децата от клуба се включват в приспособен състезателен празник. Той минава под формата на щафетни игри и с демонстрации на умения за задържане във водата и осъществяване на комплицирани координативни придвижвания.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР