Два смъртни случая от топлинен удар са регистрирани тази седмица

...
Два смъртни случая от топлинен удар са регистрирани тази седмица
Коментари Харесай

СТАВА АДСКО! Първи жертви на горещините! Вижте къде!

Два смъртни случая от топлинен удар са регистрирани тази седмица в Испания, където се ускорява горещата вълна. Това оповестиха през днешния ден локалните управляващи в югоизточната област Мурсия, съобщи Франс прес.

Първи жертви на горещините станаха близо 40-годишен служащ нигериец, трудил се във вторник на пътен градеж край град Мурсия, и пенсионер на 78 години, изумен от жегата, до момента в който копаел в зеленчуковата си градина и умрял по-късно в болничното заведение, осведомиха здравните служби, съобщи Българска телеграфна агенция.

Аутопсия на тялото на служащия сподели през вчерашния ден, че причина за гибелта е топлинен удар, въпреки че е имало и съпътстващо заболяване - хипертония, което може да е асъдействало за съдбовния излаз, удостовери пред Агенция Франс Прес говорителка на мурсийската болница "Кралица София ".

Според източник от здравното заведение аргументите за гибелта на 78-годишния пенсионер към момента не са доказани и аутопсията следва.

Метеоролозите предвидиха, че днешният ден ще е измежду най-горещите това лято в Испания с температури от 40 градуса в Мадрид, 42 - в Севиля и Андалусия на юг, 43 в Касерес и 44 в Бадахос и Естремадура - на югозапад, добавя Агенция Франс Прес.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР