Два случая на проявена агресия и грубо нарушаване на правилата

...
Два случая на проявена агресия и грубо нарушаване на правилата
Коментари Харесай

Агресия на пътя: Двама шофьори се замерят с бутилки, друг напада жена в Пловдив

Два случая на проявена експанзия и жестоко нарушение на разпоредбите за придвижване станаха причина за задържането на трима водачи през вчерашния ден , оповестиха от ОДМВР-Пловдив.

По обяд зародил спор сред двама мъже, които пътували надлежно с лек автомобил „ Фолксваген “ и товарен „ Пежо “ по автомагистрала „ Тракия “ в посока София. Според първичната информация в продължение на няколко километра те си разменяли неприлични жестове и обиди, а в даден миг единият замерил колата на другия с пластмасова бутилка . При ответна реакция неговият конкурент обаче хвърлил стъклено шише , с което счупил задното стъкло на транспортното му средство.

Виждайки полицейски патрул на една от бензиностанциите, водачите решили да се оплачат, представяйки се по едно и също време като пострадали. В последна сметка инспекцията посочила, че и двамата са имали недопустимо държание на автомагистралата, където се развива и по-висока скорост, и с това са основали риск за личния си и за живота на останалите участници в придвижването. След отчет в Районна прокуратура – Пловдив против мъжете – столичанин и гражданин на Ботевград , са формирани бързи производства за закононарушение от Наказателния кодекс /НК/ и са арестувани  за едно денонощие.

Няколко часа по-късно, към 17:00 ч. , в Първо районно управление (на МВР) се явила жена и разказала , че до момента в който управлявала лекия си автомобил на ул. „ Кукленско шосе “, чужд водач на „ Шкода “ я принудил с внезапна маневра да отбие настрана на пътя. Със закани за физическа разпра мъжът се нахвърлил с удари върху колата ѝ и счупил двете странични огледала , след което потеглил в незнайна посока.

След запознаване с фрагменти от случилото се, публикувани и в обществената мрежа и медиите, чиновниците подхванали незабавни оперативни и издирвателни дейности. Още същата вечер в районното ръководство е отведен причинителят – пловдивчанин на 45 години , с престъпна регистрация за съзнателно увреждане на непознато имущество. По инструкции на дежурен областен прокурор против мъжа се води бързо произвеждане от Наказателен кодекс.

ОДМВР-Пловдив осведоми, че ще ползва нулева приемливост към всички извършители. Водачите, които с рисковото си държание на пътя заплашват своята сигурност и тази на останалите участници в придвижването, ще бъдат глобени с цялата суровост на закона. Мерките на полицията за възстановяване на пътната сигурност и попречване на съществени катастрофи дават резултат, само че е значимо хората да осъзнаят, че на пътя всеки един носи отговорност.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР