Два случая на контрабанда на цигари разкриха митнически служители в

...
Два случая на контрабанда на цигари разкриха митнически служители в
Коментари Харесай

Митничари спипаха нелегални цигари на ГКПП Кулата


Два случая на контрабанда на цигари разкриха митнически чиновници в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Кулата ". Иззети са 30 950 кутии или 619 000 къса незаконни цигари. По случаите са формирани досъдебни производства, които към този момент са завършени.

На 18 февруари на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Кулата " е осъществена инспекция на два рейса, пътуващи по постоянни линии от Гърция за България. При багажа на пасажер, пътуващ в първия рейс, са открити 3990 кутии (79 800 къса) цигари без бандерол.

При втора инспекция, в багажа на различен пасажер, от втория рейс, са открити 2000 кутии (40 000 къса) цигари без бандерол. Общото количество на откритите в рейсовете цигари без бандерол е 5990 кутии - 119 800 къса. В качеството на обвинени по делото са били привлечени четири лица – причинители и помагачи.

След реализирано сред отбраната им и Районна прокуратура – Петрич съглашение на подсъдимите са били наложени санкции. Трима от тях – Л.Б., А.Г., Г.Г., са с по една година „ отнемане от независимост “ с тригодишен изпитателен период и санкции в разнообразни размери – от 700 лв. до 1000 лв.. Четвъртият обвиняем – М.М., е с наложено дейно наказване от пет месеца „ отнемане от независимост “ и санкция в размер на хиляда лв..

499 200 къса (24 960 кутии) цигари без български акцизен бандерол задържаха митнически чиновници седмица по-рано, при инспекция на автовоз в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Кулата ". Митническите чиновници стопират за инспекция по съблюдаване на акцизното законодателство автовоз, влизащ в страната от Гърция и пренасящ 10 използвани автомобила.

При инспекцията в колите, в девет от тях са открити общо 24 960 кутии незаконни цигари от разнообразни марки. Подсъдимият по делото – Д.Г., се е признал за отговорен за осъщественото от него закононарушение и се е споразумял с Районна прокуратура – Петрич. С определението на съда му е наложено наказване от три години „ отнемане от независимост “ с петгодишен изпитателен период.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР