Два склада със загробени пестициди в критично състояние провериха днес

...
Два склада със загробени пестициди в критично състояние провериха днес
Коментари Харесай

Екоминистърът провери сигнали за загробени пестициди край Койнаре

Два склада със загробени пестициди в сериозно положение ревизираха през днешния ден в Плевенска област. Предстои пакетирането и обезвреждането в страни от Европейския съюз по интернационално приета технология.

Разпореждането е на Върховна административна прокуратура за осъществяване на инспекции по отношение на нерегламентирано предпазване на негодни за приложимост препарати за растителна отбрана.

На място в село Радомирци и град Койнаре бяха министърът на околната среда и водите Емил Димитров и зам. основен прокурор Десислава Пиронева, която съобщи:

„ Предстои да установим какъв брой и къде се намират такива обекти и да не се сътвори никаква заплаха, както за замърсяване на водоизточници, по този начин и за останки в почвата ".

Тези боклуци са от 90-те години, има ги на доста места, част от тях са разказани, ще бъдат унищожени най-опасните.

„ Нито един кг няма да бъде погубен в България. Оттук като се извадят ще отидат на площадка, която има позволение за рискови субстанции. Оттам с нотификация ще отидат в инсинераторите в Европа - Франция, Белгия, Холандия, Германия, Швейцария, Дания ", сподели министър Димитров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР