Два скандала предшестваха конференцията на AIPAC, заради която лидерът на

...
Два скандала предшестваха конференцията на AIPAC, заради която лидерът на
Коментари Харесай

Конференцията, на която е Цветанов в САЩ, върви с поредица политически скандали

Два абсурда предшестваха конференцията на AIPAC, поради която водачът на ГЕРБ Цветан Цветанов е в Съединени американски щати, оповестява 5gmedia. Никъде, измежду оповестените представители на конференцията, не попада името на Цветан Цветанов.
Проверка на Фрог също не откри Цветанов измежду оповестените представители във всички съпътстващи конференцията The American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) събития. В конференцията вземат участие над 18 000 души, научаваме и от формалната страница на форума.

Вторият в ГЕРБ отпътува за Съединени американски щати в разгара на абсурда за големия, първокласен апартамент, с който се е сдобил. Вчера, до момента в който правосъдния министър Цецка Цачева даваше оставката си на Борисов, Цветанов заяви през обществените мрежи, че е дошъл сполучливо във Вашингтон за присъединяване си в въпросната конференция по сигурността. „ Като представител на правоохранителната общественост с дълготраен опит, в това число в изпълнителната власт, ще взема присъединяване като представител и в Международния конгрес по сигурност, който се организира в границите на конференцията. Целта на форума е продан на положителни практики и спор по развиването на настоящите въпроси и провокации в бранш сигурност. По време на престоя си ще проведа и редица двустранни срещи, “ написа през вчерашния ден Цветанов във Facebook. До момента той не е съобщил за изявлението си или за някоя от срещите, в които е взел участие.

В обявата на 5gmedia се разказват детайлности за политическите свадите, които съпътстват Конференцията на AIPAC. Посочва се, че претендентите за номинациите на Демократическата партия в идната президентска акция са отказали да вземат участие в конференцията. Основният спонсор на конференцията Адам Милстейн е атакувал известните конгресмени Илхан Омар и Рашида Тлаиб, свързвайки ги без доказателства с “Мюсюлмански братя”, след което управлението на AIPAC са се дистанцира от него.

Цитиран е и Ню Йорк Таймс, който написа за разтърсванията към AIPAC, че израелското лоби се събира на фона на подправена двупартийност и възходящото напрежение”. “Повече от 18 000 деятели ще се съберат във Вашингтон в неделя за годишната конференция на Американско-израелския комитет по публични каузи (AIPАC), до момента в който демократите се борят с възходящите рецензии към Израел от страна на левицата и до момента в който президентът Тръмп се пробва да раздели политическите си противници, в същото време подкрепяйки израелския водач. “

На тридневната конференция на AIPАC ще приказват американски и израелски светила, в това число министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху, вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс, представителят на Конгреса Нанси Пелоси и главният съперник на Нетаняху за изборите в Израел идващия месец, Бени Ганц.

Форумът ще завърши във вторник с " деня за лобиране ", когато хиляди деятели ще се изправят на хълма на Капитолия, с цел да поддържат законодателната стратегия на AIPАC, добавя медията.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР