Два сигнала за неспазена карантина са приети в общинския координационен

...
Два сигнала за неспазена карантина са приети в общинския координационен
Коментари Харесай

Два сигнала за нарушена карантина в община Пловдив, наблюдават Столипиново и Шекера за завърнали се от чужбина

Два сигнала за неспазена карантина са признати в общинския координационен щаб в Пловдив през днешния ден, заяви зам.-кметът по сигурността Тодор Чонов пред публицисти. По случаите се правят инспекции , посочи той.

От общината оповестиха още, че започва наблюдаване на ромските махали - Столипиново и Шекер махала, където  в  момента се завръщат доста хора от чужбина. Те ще бъдат следени, с цел да се подсигурява, че завръщащите се  ще преминат през медицински прегледи.

От през днешния ден стартира работата на общинския координационен център в общината . Гражданите могат да звънят на два мобилни телефона или да изпращат сигнали на електронна  поща. Петима експерти - двама психолози, двама обществени служащи и възпитател одобряват сигналите и координират потребностите на жителите и профилираните институции - Регионална дирекция на вътрешните работи, дирекция " Социално подкрепяне " и БЧК. Мобилните телефони са  0878371710  и 0878371449, сигнали могат да се подават и на е-поща   [email protected]. В момента сигнали се одобряват от 7 до 19 часа, а от другата седмица това ще става непрекъснато.

40 доброволци са откликнали досега на апела на общината , с цел да оказват помощ на възрастни и самотно живеещи пловдивчани. От тях 16 души са медици.
Набирателна сметка за дарения, с които да се закупуват инсталация, дезинфектанти, маски, защитни дрехи и други неща от първа нужда, ще бъде оповестена от Община Пловдив. Това заяви пък кметът на града под тепетата Здравко Димитров.

" Още при споменаването, че ще открием такава сметка, доста хора от бизнеса се отзоваха, за което им благодаря ", акцентира градоначалникът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР