Два сигнала са постъпили в Районната избирателна комисия в Смолян

...
Два сигнала са постъпили в Районната избирателна комисия в Смолян
Коментари Харесай

Два сигнала са постъпили в РИК- Смолян

Два сигнала са постъпили в Районната изборна комисия в Смолян в първите часове от изборния ден, осведоми ръководителят на РИК Симеон Велинов. И двата сигнала са импортирани от представител на Института за обществена интеграция.

В първия случай се касае за заличено лице от изборните описи в секция в регионалния град. От РИК прецизират, че става дума за гражданин, който е бил подложен под забраняване поради заболяване. На лицето е указано да се обърне към общината, с цел да му се издаде уверение, ако е отпаднало изискването за изтриване, изясняват от РИК.

Във втория сигнал се твърди, че има разминаване сред издадените методически инструкции от ЦИК и Изборния кодекс. Визираното разминаване е по отношение на условие удостоверенията на представителите на партиите да бъдат арестувани в съответната Секционна изборна комисия. Това изискване основава проблем, защото представителите обикалят допълнително изборни секции. Сигналът е насочен към ЦИК, с цел да се реши дали в действителност има разминаване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР