Два шведски аматьорски отбора бяха принудени да пренасрочат планирана помежду

...
Два шведски аматьорски отбора бяха принудени да пренасрочат планирана помежду
Коментари Харесай

Интерес от букмейкъри принуди шведски аматьори да пренасрочат приятелски мач

Два шведски аматьорски тима бяха принудени да пренасрочат планувана посред им контрола поради опити срещата да бъде манипулирана от букмейкъри, заяви вестник " Спортбладет ". В Швеция към момента не е наложена цялостна изолираност на популацията поради пандемията от ковид и аматьорските футболни мачове са позволени. По този мотив седмодивизионният Ескилстуна и отборът от осмото равнище Нашулта насрочили контрола за предишния понеделник. Но стремително срещата станала обект на интерес от букмейкъри от целия свят, които пробвали да манипулират резултата от дуела.

" Обаждаха се хора от други страни и желаеха да нагласят резултата. Никога не съм виждал сходно нещо, само че очевидно обстановката с ковид провокира случки, които никой не може да планува ", сподели нападателят на Нашулта Емил Шалин-Ериксон.

От отбора-домакин на контролата Нашулта се свързали с държавната
хазартна компания за съвет и оттова им споделили, че най-малко 148 букмейкъри от целия свят са предложили коефициенти за нискоразредната контрола.

" Когато приказваме за 100-200 компании за
залагания, даже да става дума за дребни залози, общо се получава голяма сума пари ", разяснява Дан Корхонен от шведската хазартна компания пред " Спортбладет ".

Заради неочаквания интерес двата клуба пренасрочили контролата за идната събота и с цел да се скрият от
букмейкърите, двата тима уговорили детайлностите за мястото и часа на осъществяване във фейсбук група, като информацията била забележима единствено за участниците в мача.

Ескилстуна завоюва с 6:3, а срещата е изгледана едвам от неколцина фенове.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР