Два сектора трябва да бъдат наблюдавани отблизо от премиера –

...
Два сектора трябва да бъдат наблюдавани отблизо от премиера –
Коментари Харесай

Атанасов: Предишните управляващи заложиха мини в сектор Енергетика

Два бранша би трябвало да бъдат следени от близко от премиера – "Здравеопазване " и "Енергетика ", защото те генерират непрекъснати рецесии. В единия от тях – енергийния, има заложени мини. Това съобщи съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов в предаването " ".

Според Атанасов е "абсурд " ръководителят на КЕВР Иван Иванов да взе участие в бойкот .

"Той е извънредно честен човек. Много висок специалист е. Тази самостоятелност на КЕВР е и резултат от фигурата на Иван Иванов. Може би министър-председателят не го познава и е измамен ", съобщи Атанасов.

Според него министър председателят би трябвало да обърне внимание какво се случва в държавните сдружения в енергийния бранш .

"Какво се случва в "Булгаргаз " и Енергийния холдинг. Там бяха заложени мини от някогашните ръководещи. Те би трябвало да бъдат прегледани деликатно и тези мини да бъдат разчистени ", съобщи Атанасов. "Трябва да питате Борисов за 12 години къде е неговата диверсификация. Как съумя за 1 година да прекара тръбата от Русия за Сърбия, а за 12 години не съумя да направи връзката Комотини-Стара Загора ", попита още Атанасов.

"Липсата на диверсификация и обслужването на съветския енергиен интерес в България ни докара до това състояние, в което се намираме. Основната причина за повишение на цените в България е стягането на спора в Украйна и Путин употребява енергийните си лостове за напън върху европейската общественост ", съобщи Атанасов.

Относно следствието на аферата "Хемус ",

Атанасов съобщи, че Бойко Рашков не може да е очевидец по делото.

"Това е дейното мероприятие, с което желаят да кажат на Рашков, че ще го извикат и ще се подпише под протокол, че няма право да популяризира информация, която знае ", изясни Атанасов.

"Ще търсим метод да се разсече възелът сред Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи. Това опълчване е срещу публичния интерес ", сподели Атанас Атанасов.

Той разяснява и предлагането на Слави Трифонов

да дадем зелена светлина на Северна Македония за участие в Европейски Съюз, само че ние да бъдем признати в Шенген и да паднат визите за Съединени американски щати.

"Членството на Северна Македония в Европейски Съюз е значима тематика за България. Трябва да се отнасяме съществено към този въпрос и да защитим националните ни ползи. Трябва да се извършват договорите ", съобщи Атанасов.

Повече вижте във видеото.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР