Два са вариантите за възстановяване на моста от Благоевград към

...
Два са вариантите за възстановяване на моста от Благоевград към
Коментари Харесай

Укрепват моста над Струма към село Покровник след поройните валежи

Два са разновидностите за възобновяване на моста от Благоевград към село Покровник – ремонт или създаване на оборудването отначало. Под моста, чиито основи бяха подкопани от придошлите води на река Струма, минава и основният газопровод на Благоевград. Ако мостът се срути, има заплаха да скъса и газопровода. На среща на спешния щаб за отбрана при бедствия през днешния ден бяха разисквани разновидности по какъв начин градът да не остане без газ.

Природният газ за лечебните заведения, детските градини, учебните заведения и над 3000 жилища в Благоевград минава по периферията на моста за село Покровник. Докато в лечебните заведения и детските градини разполагат с аварийни разновидности за отопление, терзания имат от учебните заведения в града.

" Това допуска смяна в метода на отопление и че ние ще преминем от газ на нафта, което единствено по себе си ще трябват за промяна на горелките, би следвало за тези ден два ние да спрем образованието или да преминем на образование в електронна среда ", съобщи Марин Митов – шеф на Националната филантропична гимназия в Благоевград.

За да не се стопира газоподаването на града от компанията снабдител ще подхващат незабавно подсилване на газовата тръба.

" Допълнително ще я закрепим досега, в който се вземе извънредно решение, което ще бъде взето от регионално пътно ръководство, експерти и други какво ще се случва с моста, само че към този миг ние ще прикрепим тръбата, с цел да няма проблем със зареждането на града ", съобщи Борис Николов – шеф на Черноморска газова компания.

Направен е оглед на моста от Института за пътища и мостове. Заключението е, че може да се направи подсилване на към този момент съществуващото оборудване или да се построи напълно нов мост.

" Настояването на Областно пътно ръководство е да се направи ново оборудване, защото това е строено края на 60-те години съгласно условията тогава е било добре, само че съгласно новите правила коритото на реката е занижено с два метра, ще се наложи създаване на ново оборудване ", разяснява Иван Кунев - шеф на Областно пътно ръководство - Благоевград.

Ремонт на моста може да стартира едвам през лятото, когато равнището на река Струма се намали. Дотогава жителите на село Покровник и още 5 обитаеми места ще би трябвало да заобикалят през обходен маршрут, дълъг към 5 километра повече.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР