Два са вариантите, чрез които най-после може да заработи репатриращият

...
Два са вариантите, чрез които най-после може да заработи репатриращият
Коментари Харесай

За да заработи паякът в Асеновград – външна фирма или ново общинско дружество

Два са разновидностите, посредством които най-сетне може да проработи репатриращият автомобил в Асеновград. Проблемът все още е, че липсва лицен, защото функционалността на паяка не може да бъде лицензирана посредством Дейност „ Инспекторат, паркинги и гаражи “, която е към Общината. Това постанова изменение на Наредбата за организация и надзор при паркиране и престой на моторни транспортни средства и сигурност на придвижването на транспортните средства и жителите. Проблемът в тази ситуация е, че „ Инспекторат, паркинги и гаражи “ е Дейност от Общинска администрация, а не е търговец.
Единият от разновидностите, с цел да проработи репатриращият автомобил, е да бъде основано общинско сдружение по комерсиалния закон, което ще има право да получи лиценз за прилагане на паяка. В другия слуай функционалността може да бъде предоставена на външна компания, която се занимава с публичен транспорт на пасажери и товари, и надлежно - има лиценз, изискващ се и за репатриране на коли. Изборът ще бъде изработен от Общинския съвет в Асеновград на утрешното постоянно съвещание, като за задачата локалният парламент ще би трябвало да промени упоменатата Наредба. Чрез смяната, чисто законово, ще бъде получено правото да се сътвори още едно общинско дружество или ще се даде единодушие за оповестяване на процедура за избор на реализатор.
„ Може би, по-евтин ще е разновидността посредством социална поръчка активността да се даде за осъществяване на частна компания, която да е одобрена на пазара и да има дългогодишна процедура. Тя ще има нужните лиценз, техника и задоволителен брой репатриращи коли. Докато за основаването и поддържането на ново общинско сдружение ще са нужни в допълнение време и средства. Но това е единствено мнение и в последна сметка последната дума и решението е на Общински съвет-Асеновград. “, разяснява за Actualno.com отрасловият заместник-кмет Димчо Темелков. Той добави, че при положение на определена външна компания, репатриращият автомобил и наказателният паркинг, най-вероятно, ще бъдат отдадени чартърен. По думите на заместник-кмета, в множеството градове, в които въпросът е организиран по този метод, част от санкцията на нарушителите остава при Общината, а останалата сума е във тип на комисионна за компанията реализатор.
На този стадий, наказателният паркинг в Асеновград е построен, оборудването и бариерата са закупени и остава единствено да се инсталират и да се пусне електричеството. Това може да се случи за към седмица, само че е преценено, че откакто няма да се употребява все още, не е нуждано да се пуска в употреба, тъй като ще се наложи наемане на защита, без да постъпват доходи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР