Два руски изтребителя Су-34 са се сблъскали в небето над

...
Два руски изтребителя Су-34 са се сблъскали в небето над
Коментари Харесай

Руски изтребители се сблъскаха във въздуха

Два съветски изтребителя Су-34 са се сблъскали в небето над Далечния Изток, заяви министерството на защитата, представено от РИА Новости.

Инцидентът е станал край град Комсомолск на 35 км от брега, в Японско море по време на подготвителен полет. Екипажът на един самолетите е катапултирал, а вторият аероплан е съумял да се приземи. Два вертолета Ми-8 и един Ан-12 вземат участие в издирвателната интервенция.

Един от водачите към този момент е открит на 44 км в морето. В момента се пробват да наберат, заяви източник пред ТАСС и разясни, че работата е усложнена от стихия в региона.

Су-34 са многофункционални изтебители-бомбардировачи, могат да нападат въздушни, наземни и морски цели, екипажите им се състоят от двама индивида.

Проверява се версията, че водачите не са съумели да преценяват вярно дистанцията сред двете машини или че е зародила непредвидена техническа обстановка и двата самолета са се сблъскали.

Досега бяха известни единствено два случая с изтребители от този вид. На 4 юни 2015 година при кацане на летище Бутурлиновка (Воронеж) Су-34 излезе от пистата и се прекатурна. На 31 юли 2018 година сходна обстановка се е случи на територията на Хабаровск. И в двата случая повода е неуспехът на спирачната парашутна система, напомня ТАСС.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР