Два руски бомбардировачи Ту-95 са прелетели над американски военен лагер

...
Два руски бомбардировачи Ту-95 са прелетели над американски военен лагер
Коментари Харесай

Руски бомбардировачи прелетяха над американски военен лагер

Два съветски бомбардировачи Ту-95 са прелетели над американски боен лагер Seadragon, който бил разпрострат в Арктика по време на обучение, оповестява списание Popular Mechanics, представено от РИА Новости. Американското издание се базира на данни на командването на Въздушно-космическата защита на Северна Америка.

Инцидентът станал на 9 март, твърди изданието и споделя, че съветските бомбардировачи летяли четири часа над море Бофорт, близо до крайбрежието на Аляска. Те са били съпровождани от канадски и американски изтребители.

" Бомбардировачите са се появили единствено 5 дни след разгръщането на военния лагер. Посланието е ясно: Русия няма проблем да откри американските войски, даже и в Арктика ", написа още изданието.

Руските управляващи настояват, че всичко към полетите е било авансово ясно и в границите на интернационалните договорености.

 &feature=emb_logo

Британски изтребители " Тайфун " бяха вдигнати единствено преди седмица във въздуха, с цел да съпровождат съветски аероплан, предопределен за битка с подводници. Изтребителите са изхвърчали от шотландска и английска авиобази. Съобщението за събитието бе направено в Туитър от Кралските Военновъздушни сили.

От пресслужбата на Северния съветски флот са съобщили, че два съветски Ту-142 са изпълнили полети над неутрални води на Баренцово, Норвежко, Северно море и над Атлантическия океан в навечерието на обучение на НАТО в Норвегия. Полетите били в трого сходство на интернационалните правила.

От английските Военновъздушни сили пък оповестиха, че съпровождането е станало като общоприети дейности, координирани с още няколко съдружника от НАТО.

Туполев Ту-142 (наименование на НАТО: Bear F и Bear J) е съветски/руски разследващ аероплан. Базиран е на стратегическия бомбардировач Ту-95, споделя Уикипедия. Първоначално е умислен като морски разследващ аероплан допълващ Ту-95 и би трябвало да стане главната машина на Съюз на съветските социалистически републики при водене на борби с подводници през Студената война. Основните му разновидности са Ту-142М2, Ту-142М3 и Ту-142М4.

Ту-142МР е вид модифициран за потребление в връзката сред подводниците, както и за други командни, контролни и информационни (К3) потребности.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР