Два ресторанта за традиционна тай кухня получиха по две звезди

...
Два ресторанта за традиционна тай кухня получиха по две звезди
Коментари Харесай

За пръв път тай ресторанти получиха звезди "Мишлен"

Два ресторанта за обичайната тай кухня получиха по две звезди " Мишлен " (Michelin), съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. Това е дебют за гастрономията на тази азиатска страна, известна в целия свят.

" Сорн " (Sorn) и " Ар-Хаан " (R-Haan) в Банкок реализираха този триумф в третото издание на кулинарния гид на " Мишлен " в Тайланд, показано през днешния ден в тайландската столица.

За първи път в историята на кулинарния гид заведения, които оферират тай гастрономия, се причисляват към затворения клуб на двете звезди.

Управляван от двама млади началник готвачи, " Сорн " залага на техниките и обичайните предписания в южната част на страната, откъдето си доставя продуктите посредством мрежа от дребни производители.

Начело на Ар-Хаан е основният готвач Чумпол, който предлага кухня, въодушевена от кралската традиция на основата на артикули, идващи от всички райони на кралството.

В изданието 2020 на " Мишлен " никой ресторант не е получил три звезди, само че три ресторанта са запазили двете си звезди: френските " Норманди " (Normandie) и " Медзалуна " (Mezzaluna), както и ресторантът на немските братя близнаци " Зюринг ".

В Азия " Мишлен " покрива Токио, Хонконг и Макао, Шанхай, Сеул, Сингапур, Тайван и Банкок.

Въпреки рецензиите и полемиките, на които постоянно е обект, аленият гид, основан през 1900 година, си остава ориентир в света на гастрономията, отбелязва Агенция Франс Прес.

От към 20 хиляди ресторанта, включени в листата, единствено стотина са получили висшото отличие от " три звезди ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР