Два различни отбора спечелиха победите в двете състезания от първия

...
Два различни отбора спечелиха победите в двете състезания от първия
Коментари Харесай

Два отбора с победи на старта на българския ендуранс шампионат

Два разнообразни тима завоюваха успехите в двете надпревари от първия кръг от Българския шампионат за устойчивост с коли – Vivacom Bulgarian Endurance Champioship. Домакин на първия кръг за годината бе писта " Дракон ", а конкуренциите се организираха в неделния следобяд. Първата дисциплинираност, в която състезателите премериха сили, бе едночасовата Endurance Sprint, а малко по-късно се организира и двучасовата надпревата Endurance.

Победител в първата конкуренция, с направени 49 обиколки на трасето стана тима на Top Drift, който започва от полпозишън, след извоюваната подготовка в събота. Втори и трети приключиха двата автомобила на тима на Rocket Motorsport, които допълниха местата на почетната стълбичка.

Двучасовата конкуренция Endurance бе извоювана от тима на Rocket Motorsport, състезаващ се с автомобил BMW. На второ място приключиха другите кандидати за успеха в тази конкуренция – тима на Top Drift, чийто автомобил получи щета с горивната система и отпадна час след старта на конкуренцията. В клас туристически коли успеха завоюва тима на Scruboff Garage с автомобил Mazda MX5.

Следващите надпревари от шампионата на Vivacom Bulgarian Endrurance Championship ще се проведат на 29-30 септември и 27-28 октомври.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР