Два прототипа на IT-продукти, свързани с решаването на проблеми на

...
Два прототипа на IT-продукти, свързани с решаването на проблеми на
Коментари Харесай

Нови иновативни *IT-продукти решават проблеми& на Русе

Два прототипа на IT-продукти, свързани с решаването на проблеми на Русе, са основани в границите на план " Новите цифрови технологии и приложението им в града " на съдружие " Startup Factory ". Той се реализира по стратегия " Знание и напредък " на общинската фондация " Русе - град на свободния дух ", оповестиха от локалната администрация в града.

Изградена е мрежа въз основата на LoRaWAN-технологията с базова станция, датчици и база данни. Тя действа и ще демонстрира информация за положението на въздуха в действително време на обособена страница на уеб страницата на сдружението " Startup Factory ".

Адаптиран е и първообраз на блокчейн онлайн услуга за ръководство на документооборт, която ще бъде предоставена на община Русе и на други институции в града. Чрез нея ще могат да бъдат създавани сигурни цифрови копия на документи - като документи, удостоверения и други. След това документите могат да бъдат изпращани до жителите или до други организации при цялостно криптиране и отбрана на данните. По този метод се цифровизира обмяната на хартиени документи и се усъвършенстват процесите на издаване, приемане и потребление на публични документи. Изградената техническа инфраструктура ще бъде предоставена като тестова среда на образователни заведения в града. Ученици и студенти ще могат да се срещат с опциите на новите цифрови технологии, както и да правят лични разработки и опити.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР