Два протокола за съвместно сътрудничество в сферата на отбранителната политика

...
Два протокола за съвместно сътрудничество в сферата на отбранителната политика
Коментари Харесай

Договорихме с Македония задълбочаване на военното сътрудничество​

Два протокола за взаимно съдействие в областта на отбранителната политика подписаха министрите на защитата на България и Македония.

Единият от тях планува взаимни образования на водачи от военно въздушните сили на двете страни, а другият е обвързван с обезпечаване на лаборатории за проучвания на горивосмазочни материали и специфични течности за военни цели.

Военният министър Каракачанов акцентира, че Македония е най-подготвената страна от района за участие в НАТО и Европейския съюз и напомни, че приоритет пред българското председателство на Европейския съюз е евроинтеграцията на Западаните Балкани.

България поддържа участието на Македония в НАТО и в Европейски Съюз.

Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на защитата: " За нас проблем с името на Република Македония не съществува. Ние считаме, че България има задоволително благоприятни условия, с цел да се опитаме да помогнем за разрешаването на този спор, който основава подозрения дали Македония може да бъде поканена за пълноправно участие ".
Радмила Шекеринска благодари за поддръжката, която България оказва на Скопие и открои съответните сфери за отбранително съдействие сред двете страни.

Радмила Шекеринска - вицепремиер и министър на защитата на Македония : " Това са образованието в региона на военната медицина, специфичните сили, както и продан на опит в областта на отбранителните промени и евроатлантическите интеграционни процеси ".
Радмила Шекеринска предложения Красимир Каракачанов на срещата на министрите на защитата от Адриатическата харта, хазаин на която ще бъде Македония.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР