Два протеста заради застроявания на зелени площи в София ще

...
Два протеста заради застроявания на зелени площи в София ще
Коментари Харесай

Два протеста заради застроявания на зелени площи в София

Два митинга поради застроявания на зелени площи в София ще бележат днешния 12-ти октомври.
За следващ път поданици на столичния квартал „ Стрелбище” ще опитат да защитят една от дребното градинки в квартала си – със заканата: " Няма да поносим ". В момента тя е оградена от строителната компания НИКМИ, която я получава посредством заменка още преди 11 години. На всичкото от горната страна е заградена и преминаващата около градинката улица, продължение на ул. " Майор Първан Тошев ". Без издадено позволение, НИКМИ унищожи улицата преди към този момент 2 месеца , с аргумента, че тя е противозаконна и минава през парцела им. Оттогава развиване по проблема няма, макар многочислените тъжби на жителите на квартала. Нещо повече – . Протестът стартира в 18:30 часа през днешния ден, 12 октомври .
В квартал " Гео Милев " също ще има митинг – отново поради застрояване на градинка. Там нещата са в доста по-напреднал стадий – има опит за започване на градеж. На терена би трябвало да бъде построена 8-етажна постройка. А през 2014 година няколко автомобила на протестиращи бяха подпалени, припомня Нова телевизия. Един от недоволните пък сподели, че вложителят Сега митинг има, тъй като на терена се е появил екскаватор преди два дни. Това е станало, макар че разрешението за строителство към този момент е блокирано.
По думите на Тихомир Безлов белите потеглят от статута на Подробния организационен проект (ПУП) – сходно на случая в „ Стрелбище”. Имало и документи, показващи, че земята в действителност е на ЧЕЗ. А вложителят твърди, че е имало опит да се подпали охранителна будка и е имало замерване с камъни на защитата и упорства, че още от 1960 година теренът бил очакван за високо строителство.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР