Два протеста ще блокират района около Висшия съдебен съвет (ВСС),

...
Два протеста ще блокират района около Висшия съдебен съвет (ВСС),
Коментари Харесай

И второто гласуване за Гешев ще е под обсада от протести

Два митинга ще блокират региона към Висшия правосъден съвет (ВСС), който в четвъртък се събира да гласоподава за повторно кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор. От едната страна ще са съперниците на назначението му от гражданското съдружие БОЕЦ, а от другата – преданата му агитка, провежда от уеб страницата Пик.

Първото гласоподаване за Гешев също бе под блокада от митинги и полиция. Районът към постройката на Висш съдебен съвет на ул. " Екзарх Йосиф " бе заграден от внушително количество жандармерия, цивилни служители на реда и полицейски коли – както се оказа, с цел да обезпечи комфорт на групата млади мъже в тъмни спортни екипи, събрали се да поддържат Гешев с крясъци, плакати и свирни.

Сега БОЕЦ първи са подали заявление в общината и по тази причина получават правото да се съберат тъкмо пред постройката на Висш съдебен съвет. Подкрепящите Гешев ще застанат в региона на бул. " Мария Луиза " и Халите. Вероятно сред двете групи ще има полицейски кордон.

Освен че стовари стотици служители на реда и техника в региона, за предходното гласоподаване Министерство на вътрешните работи направи специфични пропускателни пунктове от всички страни. Тези, които желаеха да стачкуват против Гешев, не бяха допускани пред Висш съдебен съвет, с цел да не стават конфликти. Обяснението бе, че от Пик първи са декларирали митинга си. В резултат на това групата съперници се реалокира на " Орлов мост ", където блокира кръстовището за едно денонощие.

Очаква се Гешев още веднъж да получи нужното болшинство, с цел да стане основен прокурор. На предишното съвещание за него гласоподаваха 20 членове на Висш съдебен съвет, а четирима бяха срещу. Един от несъгласните с кандидатурата му - съдията Красимир Шекерджиев – няма да участва на съвещанието в четвъртък, защото е в отпуск, заяви Дефакто. На съвещанието няма да участва и един от подкрепящите Гешев – съдията Стефан Гроздев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР