Два протеста ще блокират движението в София тази вечер.Шествието под

...
Два протеста ще блокират движението в София тази вечер.Шествието под
Коментари Харесай

Два протеста блокират София тази вечер

Два митинга ще блокират придвижването в София довечера.

Шествието под надпис „ Докато има принуждение, битката продължава” потегля от пл. „ Независимост” в София в 18:30 ч., където се чакат изявления на участниците. После ще се насочи към Орлов мост. То е във връзка Международния ден на Организация на обединените нации за елиминиране на насилието против дамите.
Все повече сигнали за домашно принуждение у нас Всяко трето ликвидиране на жена е осъществено от колегата й, сочат данни на правосъдното министерство
Целта му е да сложи на напред във времето неналичието на институционална рамка, в която насилието, учредено на пола, да бъде третирано като обособена категория, изискваща характерни контрамерки, показват уредниците.

Проверка на bTV демонстрира, че сигналите за домашно принуждение у нас се усилват. По данни на правосъдното министерство всяко трето ликвидиране на жена е осъществено от партьора ѝ. През последната година над 2000 дами са потърсили помощ поради домашно принуждение.

Другият митинг е на майките на деца с увреждания, които излизат на автошествие. То е против избора на водача на НФСБ Валери Симеонов за зам.-председател на Народното събрание. Автошествието ще премине през „ Орлов мост”, а колите ще обикалят и кръговото кръстовище при 4-ти километър.
Майки на митинг: Искат оставката на Симеонов от зам.-председателския пост в Народното събрание Той разяснява, че митингът им е интервенция в разпоредбите на Народното събрание
Още в края на предходната седмица афектирани майките на деца с увреждания от „ Системата ни убива” желаеха той да подаде оставка и излязоха на митинг пред Народното събрание.
След митинга на майките: Българска социалистическа партия приканиха Валери Симеонов да се отдръпна от поста си От левицата се извиниха на майките, че са подкрепили кандидатурата му за зам.-председател на Народното събрание
В същото време през днешния ден се готви и проява в отбрана на Валери Симеонов. Тя е оповестена на 12 ч. пред Народното събрание като митинг на браншови организации.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР