Два протеста се проведоха днес срещу посещението на турския президент

...
Два протеста се проведоха днес срещу посещението на турския президент
Коментари Харесай

Протести срещу Ердоган: Затваряме Варна за диктатори!

Два митинга се организираха през днешния ден против визитата на турския президент в морската столица.

Първият – на партия "Възраждане ", стартира в 12.00 часа на площад "Независимост " пред Съдебната палата. Вторият е пред катедралния храм "Свето Успение Богородично ", проведен от партия "Да, България ".

Протестът на площад "Независимост " не бе многочислен, само че всички присъстващи носеха национални флагове и плакати с надписи: "Стоп, Ердоган ", "Затваряме Варна за диктатори ", "Искаме самостоятелна България, а не Вашингтон-Брюкселска колония ".

Според протестиращите през днешния ден е най-неподходящият ден за сходно посещаване, защото е Денят на Тракия и даже да не е търсено умишлено, съгласно тях това е "една провокация към българското възприятие ".

Половин час по-късно стартира и флашмоб пред катедралния храм "Свето Успение Богородично ", проведен от партия "Да, България ".

Според ръководителя на партия „ Възраждане “ Костадин Костадинов "Европейският съюз има двойни стандарти, защото упрекна Русия поради случая "Скрипал ", а не взема никакви ограничения за това, което прави Ердоган в Сирия ".

"Един президент на една страна, която, като се изключи че се държи нападателно, той самият сподели, че част от територията на България била в душевните граници на Турция, няма място в България, и в случай че ние го посрещнем покорно, като прислужници, явно е, че не би трябвало по никакъв метод да се почитаме повече като народ ", сподели ръководителят на партия "Възраждане ".

Очаква се по-късно през днешния ден протестиращите да подхващат и други акции на неодобрение.

Протест ще има и в София, проведен от партията на Велизар Енчев "Българската пролет ", който ще се организира пред постройката на Министерски съвет от 18 часа.

От следобедните часове до към 18:00 часа във Варна ще има ситуирани патрулни коли на полицията по главните трасета, по които ще минат кортежите на формалните посетители за диалозите в „ Евксиноград”. Маршрутите обаче не се оповестяват.

Движението на главните кръстовища ще се контролира от Пътна полиция. Взети са ограничения за обезпечаване на естествен пропускателен режим и не се чака блокиране на града, увериха от полицията.

Засилена защита ще има и на летището.

За срещата и ограниченията за сигурност - вижте тук >>

След края на Европейския съвет в Брюксел в четвъртък и петък днешната среща във Варна беше избрана като "трудна ".
Борисов е безапелационен, че Българското председателство на Съвета на Европейския съюз е една опция за опит за изглаждане на несъгласията сред Брюксел и Анкара.
"И по тази причина моля към всички сътрудници да създадем всичко належащо да решим рецесията с дипломатически средства ", сподели Борисов.

На конференция ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск също изрази опасения, само че акцентира, че с Турция би трябвало да се търси разговор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР