Два проекта за модернизация бяха утвърдени едновременно от Народното събрание

...
Два проекта за модернизация бяха утвърдени едновременно от Народното събрание
Коментари Харесай

Какво е смущаващото в избора на „Грипен“

Два плана за рационализация бяха одобрени по едно и също време от Народното събрание – за Военновъздушните и за Военноморските сили. Странно за какво единият стартира да се движи доста бързо, изключително при служебното държавно управление. Другият към момента не може да тръгне. Това не може да не прави усещане.

Това разяснява в предаването „ Лице в лице “ депутатът от ГЕРБ Емил Христов, който оглави парламентарната анкетна комисия, проверяваща по какъв начин служебното държавно управление избра и предложи изтребителите „ Грипен “.

„ Това, на което обърнахме внимание всички, занимаващи се с въпроса, беше, че без да постанова нещо, служебното държавно управление доста бързо направи класирането и го показа. В момента се твърди, че това не е било предопределяне, само че когато представиш пред всички едно класиране, в действителност предопределяш, тъй като това е военната експертиза и в случай че не се съобразиш, би трябвало да обясниш на хората за какво “, сподели Христов.

Той уточни и че третият претендент – офертата за „ Ф–16 “, е бил „ необяснимо дисквалифициран “. „ Там занапред ще се обяснява дали заслужено е бил дисквалифициран, дали в действителност е имало нещо смущаващо “, сподели гостът.

„ Не единствено няма да търсим корупционни практики и освен няма да отваряме фронт на президента Румен Радев, както се пробваха да втълпят. Тази комисия ще се занимава с това какво е правено, по какъв начин се е работило, по какъв начин се е стигнало до това класиране. Не желаеме да застрашим процеса на договаряния с възможния снабдител “, увери Христов.

По думите му работата на комисията ще е обществена и „ където е допустимо ще каним медиите, с цел да не останат хората с усещането, че има нещо скрито “.

Според него, в случай че бъде открито нещо неправилно, ще бъде известено държавното управление.

Дали да стартира нова процедура, или не е решение на кабинета.

Христов добави още, че президентът първо е препоръчвал „ Ф–16 “, а след посещаване в Унгария е почнал да приказва с „ топли усеща към „ Грипен “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР