Два прасета ще бъдат разфасовани на площада пред община Пловдив

...
Два прасета ще бъдат разфасовани на площада пред община Пловдив
Коментари Харесай

Потрес: Разфасоват прасета за Коледа в Европейската столица на културата

Два свине ще бъдат разфасовани на площада пред община Пловдив на 26 декември по обяд, а Ути Бъчваров ще нареже месото на части и ще го изпече. Потресната концепция това да се случи в центъра на Европейската столица на културата е показана като самодейност за поддържане на традициите в границите на активността на „ Пловдив 2019 “.
„ Вече няколко генерации деца нямат връзка със селото и не познават традициите. Затова ще видят на място по какъв начин се прави по Коледа, ще има и коледари “, изясни кметът Иван Тотев. Запитан за какво, щом е по този начин, прасетата няма да бъдат заклани на площада, с цел да видят децата по какъв начин се случва и това, Тотев сподели: „ Не би трябвало да принизяваме това до две свине на площада. Ще създадем един празник, който да опише за обичаите по Коледа. “, оповестява още Пловдив Прес.

Ути Бъчваров щял да донесе огромна скара от София и имал условието прасетата да са с кожа, а не одрани. За да бъде спазен обичаят, ще има и вино. Иначе на площада ще има чиновници на Общинска полиция и „ Общинска защита “, тъй като съгласно Тотев събитието „ не е да дойдеш и да се наядеш “.

От микрофона на последната за годината сесия кметът предложения съветниците да отидат на събитието с прасетата, на което „ българските обичаи ще се пренесат в града “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР