Два потвърдени случая на коронавирусна инфекция при домашни животни са

...
Два потвърдени случая на коронавирусна инфекция при домашни животни са
Коментари Харесай

Коронавирусът плъзна по домашни любимци в Германия

Два доказани случая на коронавирусна зараза при домашни животни са обявени за първи път в Германия, осведоми в. „ Нойе Оснабрюкер Цайтунг “ с позоваване на института " Фридрих Льофлер ".
Инфекцията е открита при котка във Франкфурт на Майн и куче в Мюнхен. Освен това е открито, че котката има антитела против ковид, сподели пред изданието ръководителят на института Томас Метенлайтер. Според него, защото няма доказателства, че хората са се заразили посредством контакт с кучета и котки.
 Д-р Симеон Маджаров: Човек не може да се болести с кучешки или котешки ковид Д-р Симеон Маджаров: Човек не може да се болести с кучешки или котешки ковид
Глобалната тематика във връзка с ковид към този момент визира директно и България. Покрай всички рекомендации и препоръки, които формалните влас...
" Пандемията се развива сред хората “, сподели Метенлайтер. Той означи, че случаите на заразяване на животни с ковид са „ незначителни “.
Световната организация за здраве на животните пресмята, че към 70 случая на коронавирусна зараза при са доказани по целия свят. В началото на юли 2020 година немските управляващи разпоредиха на жителите да оповестяват за заразяване на домашни любимци, с цел да събират данни за сходни произшествия, както и за вероятното предаване и разпространяване на ковид.
По-рано датското държавно управление реши да унищожи всички норки във фермите за кожи, откакто откри случаи на зараза измежду животните, с цел да на мутиралия ковид. Случаите с норки са докладвани от управляващите на Гърция, Испания, Италия, Финландия, Швеция. Миналата седмица информация за това пристигна от Полша.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР