Два подпомагащи центъра за преброяване на граждани ще работят в

...
Два подпомагащи центъра за преброяване на граждани ще работят в
Коментари Харесай

Два центъра за преброяване ще работят в Шуменско

Два подпомагащи центъра за броене на жители ще работят в Шуменско до края на статистическото проучване, оповестиха от Териториалното статистическо бюро (ТСБ).

В Шумен ще работи център, намиращ се в постройката на отдела " Статистически проучвания ", на бул. " Велики Преслав " нр. 47, етаж 6 и ет. 7, с работно време от 8.30 до 17.00 часа, в това число събота и неделя. В Каолиново е открит подпомагащ център в постройката на Общината.

Преброените от преброители и онлайн в област Шумен към 4 октомври са 124 851 души, или 72,7 % от популацията на региона, а преброените жилища - 72 817.

В две общини - Върбица и Хитрино, преброеното население е под 60 на 100, като в тях е регистриран и невисок % на онлайн преброени, само че се чака преброяването с преброители да компенсира електронното.

Преброените в община Шумен са 65 449 души, или 75,8 % от популацията. Центърът за броене в Шумен се разкрива, защото доста от преброителите се отхвърлят от авансово поетите задължения, главно поради възходящия риск от COVID-19.

Проблемът е, както за Шумен, по този начин и за множеството огромни градове, където живее забележителна част от популацията на страната, означават от статистическото бюро. Преброяването с преброители ще продълж и до 20:00 часа на 10 октомври.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР