Два пъти ЦСКА среща швейцарци в елиминации от турнира за

...
Два пъти ЦСКА среща швейцарци в елиминации от турнира за
Коментари Харесай

Те го направиха! Време е ЦСКА да си отмъсти и на Базел!

Два пъти ЦСКА среща швейцарци в елиминации от шампионата за Купата на УЕФА, в този момент Лига Европа. Веднъж продължава, един път отпада .

Интересното е, че още при първото си присъединяване в конкуренцията през сезон 1977/78 противник е точно тим от страната на шоколада - Цюрих. ЦСКА първо гостува. Още в 4-ата минута Цюрих повежда с 1:0, прецизен е Рици. До края на мача нов гол не пада и " алените " резервират всички шансове за реванша. В София актуалният изпълнителен шеф на ЦСКА Пламен Марков заличава преднината на гостите с попадене в 32-ата минута. Стига се до продължения, само че те не са щастливи за българския тим. Кучинота в 104-ата минута бележи гол и Цюрих се класира за втория кръг на Купата на УЕФА.
 Снимка 229224
Източник:

ЦСКА още веднъж мери сили с тим от Швейцария през сезон 1998/99. Именно тогава тимът за финален път беше отстранил три противника подред в Европа . За да го направи още веднъж през актуалната акция - Сиренс, БАТЕ и Б36. Тогава против " армейците " излиза отборът на Сервет от Женева. ЦСКА повежда като посетител с гол на централния нападател Валентин Станчев в 45-ата минута. Футболистите на треньора Димитър Пенев обаче не са съсредоточени в отбрана в последните минути и позволяват късен поврат след голове на Пищинат и Мелунович в 86-ата и 89-ата минути. На " Армията " почитателите изживяват незабравима европейска вечер. Отново Вальо Станчев е воин . Той играе с травма, само че все пак бележи гола на успеха. ЦСКА отстранява Сервет с попадението си на непознат терен, а по-късно крилото на " алените " Мартин Петров е продаден навръх този противник.

Тогава на вратата е Ивайло Иванов, а Красимир Чомаков в средата на терена. Сега първият е треньор на вратарите, а Краси също е в щаба на Стамен Белчев.

Ето какво сподели за мачовете със Сервет Валентин Станчев пред ТОПСПОРТ преди години:

" И двата дуела бяха тактически доста добре ръководени от Димитър Пенев. Сега ще ви кажа нещо, което го знаехме до момента единствено аз и Пената. Преди мача против швейцарците в София имах прищипан нерв на гърба. Отначало ме поучаваха да не играя. Но аз взех решение, че би трябвало да изляза на терена. А и Пената сподели, че щом е по този начин, ще е по-добре аз да давам самочувствие на по-младите. Излязох на терена, откакто ми биха четири инжекции в гърба. И отплатата беше вкарания надвит гол още при започване на мача ".

Този мощен тим на ЦСКА съумя да в профил швейцарци. Дано в този момент го създадат и момчетата на Стамен Белчев. Знаем, че ще е доста мъчно - " алените " гостуват на мощен тим, който тази година игра 1/4-финал в Лига Европа. Но човек е толкоз огромен, колкото са огромни фантазиите му. А ЦСКА има да си връща на Базел. През сезон 2009/10 " армейците " бяха с този противник в група " Е " на шампионата и изгубиха два пъти - с 0:2 в София и 1:3 на стадиона, на койро ще играят на следващия ден. Тогава 4 от 5-те гола във вратата на ЦСКА осъществя огромната звезда на Базел по това време - Александър Фрей. За българския отбор прецизен в Швейцария беше Тодор Янчев , който още е футболистът на 31-кратния ни първенец с най-вече мачове за тима в евротурнирите.

АНГЕЛ ДОМУСЧИЕВ , ПРАТЕНИК НА ТОПСПОРТ В БАЗЕЛ, ШВЕЙЦАРИЯ
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР