Два пъти днес идваха полицейски екипи в Психиатричната болница в

...
Два пъти днес идваха полицейски екипи в Психиатричната болница в
Коментари Харесай

Роми устроиха истински погром в Психиатричната болница в Раднево, нарамиха брадвите, а после...

Два пъти през днешния ден идваха полицейски екипи в Психиатричната болница в Раднево по сигнал на дежурния доктор доктор Иван Добринов, с цел да прекратят противозаконна сеч на дървета в парка. Болницата е издигната през 1955 година по чешки модел и отделенията са ситуирани в разнообразни здания в особено основан за задачата парк.



Дърветата, паднали през днешния ден жертва от секачите, са на възраст от 30 до 50 години. Ромите не за пръв път идват да секат, достъпът им е улеснен от обстоятелството, че оградата на най- огромната психиатрична болница у нас е разрушена- те са си създали пътека в посока село Знаменосец и настойчиво атакуват дърветата. Ако до момента въпреки всичко са се ограничавали в покрайнините, през днешния ден са поваляли дървета по алеите на болничния парк.



Дори намесата на първия полицейски екип, който залавя трима от тях, не стопира останалите. Само час, откакто служителите на реда си потеглят, те се връщат и не престават. Сигнал е изпратен и до Агенцията по горите, оттова също са се заели да се намесят. Пациенти на болничното заведение са желали сами да прекратят противозаконната сеч, медицинският екип ги е удържал, с цел да не стане по- тежък случай. Липсата на ограда в държавната психиатрична болница основава и други сходни проблеми, само че по този начин или другояче, от много време тя единствено се унищожава, без да има опити за възобновяване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР