Два пълни работни дни не стигнаха на съдебното жури във

...
Два пълни работни дни не стигнаха на съдебното жури във
Коментари Харесай

Два дни работа - все още без присъда за бившия шеф на президентската кампания на Тръмп

Два цялостни работни дни не стигнаха на правосъдното жури във Федералния съд в Александрия, Вирджиния, да реши дали някогашния шеф на президентската акция на Доналд Тръмп - Пол Манафорт, е отговорен за данъчна и банкова машинация, съобщи The Independent.
Единствената действителна вест от миналото второ съвещание на правосъдните заседатели е, че арбитър Елис показа обществено, че е получил закани поради процеса и се намира под защита от щатски шерифи.
Припомняме, че обвиняването твърди, че Манафорт е укрил 65 млн. $ в банкови сметки в чужбина, които не е заявил - в интервала 2010 - 2014 година, както и че е лъгал, с цел да получи банкови заеми за няколко десетки милиона $. Ако бъде приет за отговорен, Манафорт може да получи присъда от 305 години затвор!
Журито ще продължи работа в понеделник, 20 август, от 16:30 часа българско време. През първия ден на разисквания правосъдните заседатели желаеха насоки от арбитър Елис, който води процеса. Съдията категорично сподели, че те би трябвало да решат дали има подозрение, учредено на причина, с цел да се стигне до присъда за Манафорт, а не дали има " основателно подозрение " - по отношение на банкови сметки в Кипър, където той е получавал пари поради работата си в поддръжка на някогашния украински президент Виктор Янукович. Тънкият миг тук е, че Манафорт може да се измъкне, защото бизнесът му публично е разграничен 50/50 с жена му Кейтлийн, а банковите сметки са основани от различен човек и защото Манафорт няма 51% в компанията DMP International, с която е работил с Янукович, то не е наложително банковите сметки да са на негово име и да отиват в данъчната му декларация - съгласно удостоверение на сътрудник на ФБР. Задаването на въпроса за " основателно подозрение " ката специалисти да разясняват, че най-малко един от правосъдните заседатели не е уверен в тезата на обвиняването.
Представянето на доказателства " за " и " срещу " Манафорт продължи 12 дни. Пред съда бяха изложени общо 388 доказателства в поддръжка на тезата, че началникът на акцията на Тръмп би трябвало да дава отговор за данъчна и банкова машинация – най-много за скрити от американските данъчни банкови сметки в чужбина, които Манафорт не вписва в данъчната си декларация. Основен миг в тезата на обвиняването е, че Манафорт е измамил с 16 млн. $ Federal Savings Bank, като му е помагал шефът на банката Стив Калк, който е желал пост в администрацията на Доналд Тръмп, осведоми английският вестник The Independent.
Учудващо, самият Манафорт не свидетелства, а отбраната му не предложения никакви очевидци, които да го поддържат. Какво ново излезе по време на процеса - научете ТУК!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР