Два отбора почти си осигуриха участие в 1/4-финалите на Шампионската

...
Два отбора почти си осигуриха участие в 1/4-финалите на Шампионската
Коментари Харесай

Атлетико Мадрид и Манчестър Сити докосват 1/4-финалите в Шампионската лига

Два тима съвсем си осигуриха присъединяване в 1/4-финалите на Шампионската лига след изиграването на мачовете в сряда вечер. Това са Атлетико Мадрид, който надигра вкъщи Ювентус с 2:0 и Манчестър Сити, стигнал до триумф с 3:2 като посетител на Шалке 04.

В невероятна атмосфера на “Уанда Метрополитано ”, Атлетико излъга “Старата госпожа ” от статични положения в последния четвърт час, когато се разписаха централните бранители Хосе Хименес и Диего Годин. Преди това попадение на Алваро Мората беше анулирано поради нарушаване в офанзива. Звездата на гостите Кристиано Роналдо нямаше ден.

Той беше бурно освиркван от публиката и се поддаде на провокациите, като сподели с жест, че е печелил пет пъти Шампионската лига. Треньорът на домакините Диего Симеоне също влезе в полезрението с много непристоен жест при едно от попаденията за своя отбор. Кой ще се смее финален обаче ще стане ясно едвам след реванша на 12 март.


Атлетико Мадрид – Ювентус 2:0

1:0 Хименес (78)
2:0 Годин (83)

В другия мач от вечерта Манчестър Сити реализира трагична победа с 3:2 в Гелзенкирхен против Шалке и може да сех смята за сигурен участник на 1/4финалите в Шампионската лига.
Двубоят предложи доста драма, голове, червен картон и намеси на ВАР, преди в последна сметка да приключи с късен триумф за “гражданите ”, които стигнаха до триумфа с човек по-малко.
Англичаните поведоха в средата на първото полувреме, само че още до почивката германците обърнаха с голове от дузпи, а след почивката получиха и числено преимущество, само че и това не им оказа помощ.
Сити не се отхвърли да търси триумфа и с голове в последните минути съумя да стигне до обрата, което значително и предрешава крайния победител.

Шалке – Манчестър Сити 2:3

0:1 Агуеро 18
1:1 Бенталеб 38 дузпа
2:1 Бенталеб 45 дузпа
2:2 Л. Сане 85
2:3 Стърлинг 90
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР