Два отбора, които изпитват първите по-сериозни трусове във формата си,

...
Два отбора, които изпитват първите по-сериозни трусове във формата си,
Коментари Харесай

Арда и Черно море ще търсят връщане към победите

Два тима, които изпитват първите по-сериозни земетресения във формата си, излизат един против различен във втория мач от 7-ия кръг на efbet Лига. Арда Кърджали приема Черно море и петъчната вечер сигурно ще има трогателен свършек.

Срещата започва в 20,30 часа и ще бъде излъчена директно в ефира на DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. По традиция развоят на мача минута по минута можете да намерите в GONG.BG.

Арда още един път ще би трябвало да разчита на стадион „ Локомотив” да се окаже втори дом. Кърджалии са в поредност от 2 следващи загуби (2:3 от ЦСКА и 2:5 от Локомотив Пловдив), като сигурно Стамен Белчев ще гони спиране на тази поредност.

Черно море въпреки това към този момент в 4 поредни срещи от шампионата не познава усета на триумфа. Ремитата против Етър, Славия и Ботев Враца бяха последвани от 1:2 против Лудогорец, а головете като че ли секнаха за „ моряците” на Илиан Илиев.

Специалистът би трябвало да приготви своите момчета за виновен мач против окуражен противник. В Арда демонстрираха, че не считат да пипат с лека ръка що се касае до упоритостта за одобряване в елита. От клуба се разделиха с играчи като Венцислав Бенгюзов и Веселин Марчев, които очевидно не попадат в проектите на Стамен Белчев. В същото време нападателят Ивайло Димитров бе пратен чартърен в Етър.

За Черно море обстановката не наподобява доста обнадеждаваща откъм травми. С контузии са Исмаил Иса, Родриго, Стефан Станчев, Йонуц Неагу и Велислав Василев. Така вариантите пред Илиан Илиев в допълнение се свиват. Специалистът въпреки всичко може да разчита на възобновените Мартин Минчев Дани Кики и Лъчезар Йорданов.

Статистиката преди срещата:

- Емил Мартинов от Арда, който е пропуснал единствено 1 игрова минута до момента през сезона, има към този момент 101 мача в елита, в които е вкарал единствено 1 гол – за Славия във вратата на Витоша на 23 септември 2017 година при успеха с 4:0.

- В предишния кръг против ЦСКА Спас Делев се появи в българското състезание за първи път от 11 май 2016 година, когато носеше екипа на Берое. Нападателят има към този момент 142 мача в лигата с 31 гола, само че нито един във вратата на Черно море, макар 14-те си срещи с варненци.

- В предходните две акции централният нападател на кърджалии Радослав Василев игра за Черно море, като вкара 11 гола за моряците в 42 срещи.

- В предходния 6-и кръг стана предпоследният отбор, позволил загуба през сегашния сезон, освен това против първенеца Лудогорец, откакто водеше в резултата. Откакто се завърна за последно в елита през 2000/01 година най-късно позволи първо проваляне през 2017/18 година - чак в 7-ия кръг, само че тогава финишира едвам седми.

- против Лудогорец в предишния кръг Илиан Илиев за първи път пусна в игра сина си Илиан Илиев-младши. Дебютът му беше също против разградчани при друга загуба на „ Тича” (с 1:3 на 9 септември 2016 г.), когато обаче „ моряците” бяха водени от Георги Иванов-Гонзо.

- румънецът Йонуц Неагу нито един път до момента не стартира като титуляр, само че в 5 от шестте мача на варненци се появи в игра като запаса

БАЛАНС:

В Първа лига: не са играли до момента

Арда като хазаин: не са играли досега
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР