Два от заводите на Opel в Източна Европа ще запонат

...
Два от заводите на Opel в Източна Европа ще запонат
Коментари Харесай

Заводите на Opel в Източна Европа ще правят френски мотори

Два от заводите на Opel в Източна Европа ще запонат производството на 200 000 бензинови мотори на групата PSA Peugeot-Citroen. Това оповестява изданието Les Echos, съгласно което френският алианс се е отказал да усили потенциала на своето дружество в Търнава (Словакия) и вместо това ще пренасочи производството към фабриките на немския производител.
Двигателите ще бъдат сглобявани в заводите в Гливице (Полша) и в Сентготхард (Унгария). По този метод концернът PSA ще освободи спомагателен потенциал в Словакия за производството на новата модулна платформа CMP, която ще се употребява за електрически, бензинови и дизелови коли.
Говорител на френската група удостовери изнасянето на производството от Словакия, само че не пожела да разяснява детайлности. Все отново офииално беше доказано това, за което се приказва от много време – всички бъдещите модели в границите на PSA Group, включително и тези на Opel, ще бъдат построени на общи платформи. Това ще докара до съществено намаление на разноските.
В момента в завода в Словакия се създават моделите Citroen C3 и Peugeot 208, на чията основа ще бъде построено идващото потомство на Opel Corsa. Алиансът PSA купи фирмите Opel и Vauxhall от General Motors напролет на тази година, като договорката се прави оценка на 2,3 милиарда евро.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР