Два от водещите автомобилни производители - Fiat Chrysler и PSA

...
Два от водещите автомобилни производители - Fiat Chrysler и PSA
Коментари Харесай

Fiat Chrysler и PSA Group признаха, че готвят обединение

Два от водещите автомобилни производители - Fiat Chrysler и PSA Group, признаха, че водят договаряния за вероятно обединение, което ще докара до основаване на втория по величина тръст в Европа след Volkswagen Group.
Сливането на италиано-американския авто производител и на групата PSA ще сътвори световна компания с настояща пазарна стойност от 47 милиарда $ - почти същия размер като на японската Honda Motor. Разговорите стартират няколко месеца, откакто Fiat Chrysler и PSA проучваха опциите за партньорство за сливане на вложения за произвеждане на коли в Европа. Тона стана след краха на договарянията сред Fiat Chrysler и френската група Renault през юни.
Френското държавно управление ще играе основна роля в идната договорка, защото Франция е един от най-големите акционери в PSA, чиито марки включват Peugeot, Opel и Citroen. Според анализаторите, сливането сред FCA и PSA има надалеч по-големи късмет за триумф, в сравнение с разновидността с Renault. Той пропадна точно поради несъгласието на френските управляващите, както и на Nissan, който е главен сътрудник на Renault.
В момента водещите автопроизводителите са изправени пред голям напън да комбинират сили и да споделят разноските от създаването на платформи за нови модели с електрическо задвижване. Volkswagen към този момент работи с Ford, а Toyota укрепва връзките си сътрудници като Subaru и китайската BYD Co.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР