Два от трите мобилни оператора у нас - Теленор и

...
Два от трите мобилни оператора у нас - Теленор и
Коментари Харесай

От януари скачат и сметките за телефон

Два от трите мобилни оператора у нас - " Теленор " и А1, изненадаха клиентите си, като изпратиха есемес уведомления, че от Нова година подвигат цените по настоящите все още контракти. " За да продължим да предоставяме висококачествени услуги, месечните абонаменти ще се индексират със средногодишния Индекс на потребителските цени на Национален статистически институт за 2020&2021 с общо към 5%. Промяната ще се отрази във фактурата от февруари ", гласи известието на " Теленор ".

С малко по-нисък % А1 ще усили цените на месечните абонаменти, като от компанията прецизират, че индексацията регистрира инфлацията от 2020 и 2021 година За м.г. нарастването е 1,7%, колкото е средногодишната инфлация, измерена от Национален статистически институт, а за тази година - 2,4%, каквато е прогнозата на МФ за средногодишната инфлация за 2021 година Така общото нарастване е с 4,1%, в случай че прогнозата на МФ се сбъдне.

Едностранното повдигане на цените по настоящите контракти мобилните оператори изясняват с плануванаъа сходна опция в Общите условия към тях. Затова и не е допустимо недоволните клиенти да прекратят контракта си предварително, без да бъдат глобени с неустойки. Промяната ще влезе в действие през първото тримесечие на 2022 година, откакто Национален статистически институт разгласи публично инфлацията за 2021 година

Засега " Виваком " не са оповестили покачване на цените по подписаните към този момент контракти поради инфлацията.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР