Два от сигналите дошли от ЦИК. В първият случай жалбата

...
Два от сигналите дошли от ЦИК. В първият случай жалбата
Коментари Харесай

Заличиха името на кандидат за кмет на Варна от образец на бюлетина заради недоразумение


Два от сигналите пристигнали от ЦИК. В първият случай жалбата касаела непозволено популяризирани пропагандни флаери от локална коалиция, пускани в пощенски кутии в регион " Владиславово ". Във вторият случай анкетьор при обработката на данните прекомерно шумно е коментирал резултатите от запълнен пример и интервюираният се е почувствал обиден. 

В трета тъжба до ОИК претендент за кмет на Варна протестирал против това, че името му е било задраскано в пример пред две изборни секции в регион " Одесос ".

Председателят на ОИК Велин Жеков изясни по какъв начин се е стигнало до " заличаването " на мераклията за кметския стол.

" Цветан Атанасов е открил, че е премахнат върху образците, които се залепят на секционните комисии. Бюлетините, които се слагат като пример в регион " Одесос " за кмет на регион, имат изтриване на претендент с номер 61, защото същият се е отказал да взе участие като претендент за кмет на регион, само че бюлетините бяха към този момент отпечатани. Така че сега в региона в бюлетините под номер 61 попада човек за кмет на регион, който действително не взе участие в изборите с такава кандидатура. Съгласно решенията на ЦИК, всяка секционна комисия би трябвало да се уведоми и извън на образеца да се отрази това. Две от комисиите са се объркали и са задраскали този номер с изключение на за кмет на регион и за кмет на община, за какъвто Цветан Атанасов е претендент. Това към този момент е поправено, всички мостри са както би трябвало, правим инспекция във всички секции на територията на региона да не би някъде да има друго сходно комплициране ", изясни Жеков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР