Два от съперниците на България в предстоящия квалификации за европейското

...
Два от съперниците на България в предстоящия квалификации за европейското
Коментари Харесай

Два от съперниците на България за Евро 2024 завършиха годината с победи

Два от противниците на България в идния квалификации за европейското състезание по футбол през 2024 година - Унгария и Черна гора, записаха победа и загуба в последните си публични контроли за тази година.

На " Арена Пушкаш " в Будапеща унгарците се постановиха с 2:1 над гостуващия отбор на Гърция.

Победното попадение за маджарите пристигна в третата минута на добавеното време, когато Золт Калмар се разписа от директен свободен удар.

Преди това халфът на Фрайбург Роланд Шалай даде задатък на домакините в 15-ата минута. Унгарците можеха и да удвоят преднината си до почивката, само че положителните намеси на вратаря на Гърция Александрос Пасхалакис ги избавиха.

През второто полувреме южните ни съседи изравниха играта и в 81-вата минута Анастасиос Бакасетас изравни от дузпа. Така се стигна до продължението на мача, в което Калмар се трансформира в воин за отбора си с третия си гол за националния тим.

В друга контрола, играна в Любляна, домакините от Словения се постановиха с 1:0 над Черна гора.

Единственото попадение в дуела падна в 42-рата минута и бе дело на халфа на Фенербахче Миха Зайц.

Черна гора можеше да си тръгне и с точка от визитата в словенската столица, само че три минути преди края на мача ветеранът Стефан Савич пропусна дузпа против съотборника си в Атлетико Мадрид Ян Облак.

Квалификациите за Евро 2024 стартират през март идната година, като в първите си два мача България приема Черна гора и гостува на Унгария.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР