Два от общо четирите, представени от правителството варианти за индексация

...
Два от общо четирите, представени от правителството варианти за индексация
Коментари Харесай

Синдикат иска преизчисляване на всички пенсии

Два от общо четирите, показани от държавното управление разновидности за индексация на пенсиите, правят работа - преизчисляване на всички пенсии и преизчисляване на тези, отпуснати преди 2015 година, съобщи пред Българска национална телевизия президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов.

" Другите два са малоумен и най-глупав ", означи той. Темата за пенсиите скоро не е била поставяна на дневен ред, акцентира още Манолов. Припомняме, че другите две благоприятни условия, умувани от кабинета, са преизчисляване на най-ниските пенсии или продължение на добавката от 50 лева

Президентът на КТ " Подкрепа " разясни, че в случай че добавката от 50 лева е в директна връзка с ковид, както беше обявено и в което има смисъл - хората да могат да си платят медикаментите, само че тя би трябвало да е краткотрайна. Забележките са, че за една пенсия от 250 лева са ужасно доста пари, до момента в който за пенсия от 1200 лева 50 лева са никакви пари.

" Ако обаче това нарастване от 50 лева се планува да е трайно и да влезе в размера на пенсиите, тук към този момент почва да става леко неуместно. Най-глупаво е да бъдат увеличени единствено минималните пенсии по ред аргументи - първо останалите пенсионери, които не получават минимални пенсии, ще бъдат наранени от това, второ - ще се скапват съотношенията в размерите на пенсиите, които би трябвало да са във функционалност от осигурителния стаж и осигурителния принос на лицата ", акцентира Димитър Манолов.

Според златното швейцарско предписание, което съгласно Манолов е било въведено у нас прекомерно рано, пенсиите се усилват с половината от годишния растеж на осигурителния приход и половината от инфлацията. Заживяхме обаче в един свят без инфлация и пенсиите нарастват с нищожен %, означи той.

" Това, което би могло да се направи, е този механизъм, по който се усилват пенсиите, да бъде изменен по този начин, че нарастването да става с нарастването единствено на осигурителния приход, което значи всяка година пенсиите да се преизчисляват ", разясни президентът Димитър Манолов.

Национален осигурителен институт има два разновидността за преизчисление през 2021 година, и при двата нарастването на пенсиите излиза с към 40% за всяка една. Според Манолов е допустимо такова нарастване от 40%. И напомни, че пенсията не е благодеяние, а резултат от това, което е правил човек през трудовия си живот.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР