Два от най-големите фенсайтове на Хари Потър се дистанцираха от

...
Два от най-големите фенсайтове на Хари Потър се дистанцираха от
Коментари Харесай

Фенсайтове на Хари Потър оттеглиха подкрепата си за Джоан Роулинг

Два от най-големите фенсайтове на Хари Потър се дистанцираха от авторката Джоан Роулинг поради отношението към транссексуалността , заяви Ройтерс.

Уебсайтовете " The Leaky Cauldron " и " Mugglenet " оповестиха, че отсега нататък няма да разгласяват линкове към персоналния уебсайт на английската писателка, няма да употребяват нейни фотографии или да пишат за нейни достижения като се изключи обвързваните с Магьосническия свят, основан от творбите й.



В взаимно изказване двата уеб страницата акцентират, че възгледите на Роулинг за " маргинализираните хора не подхождат на посланията за приемане и овластяване, което откриваме в книгите й и които са вдъхновяващи за общността на Хари Потър ".

Миналия месец писателката написа обстойно есе за личните си изследвания и убеждения по транссексуални тематики, включващо и образци, в които съгласно нея част от настояванията на транссексуалните са опасност за дамите.



В изказването на фенсайтовете се акцентира, че те не утвърждават неприятното отношение във връзка изразяването на персоналното мнение на Роулинг, само че отхвърлят нейните възгледи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР