Два от най-дългоочакваните инфраструктурни проекти на Пловдив – „Модър-Царевец” и

...
Два от най-дългоочакваните инфраструктурни проекти на Пловдив – „Модър-Царевец” и
Коментари Харесай

Пловдивчани питат къде са строителите на „Модър-Царевец” и „Даме Груев”, студът бил спрял ремонтите

Два от най-дългоочакваните инфраструктурни планове на Пловдив – „ Модър-Царевец” и „ Даме Груев” замръзнаха през последните седмици. Редица читатели на TrafficNews се свързаха с редакцията ни, с цел да изразят своето неразбиране от обстоятелството, че по многомилионните планове не се работи и строители няма.

Те ни изпратиха фрагменти на опустелите строителните обекти и питат за какво никой не работи по тях.

„ Ремонтът на ул. " Даме Груев " е по този начин чакан, а в същото време нищо не се случва. Улицата е извънредно значима за квартала, а от съвсем три седмици нищо не се случва по нея. Обявени са неуместните 300 дни за ремонт, само че в случай че е с това движение, ще станат най-малко 500”, написа пловдивчанин. Друг споделя, че целият регион към улица „ Царевец” е усложнен поради пробива, а на него няма нито един строител.

Оказа се, че замръзналите поправки са спрени точно поради неприятните атмосферни условия.

„ Двете компании стопираха работа с рухването на температурите. За да се извършват дейностите по ремонтите среднодневните температури би трябвало да са позитивни. През последните две седмици всички дни бяха под нулата, а последните дни междинните бяха към -5, -6 градуса”, изясни зам.-кметът Пламен Райчев. Той сподели, че се чака със стоплянето идната седмица строителството да се разгърне още веднъж по двата обекта. Временното прекъсване на работата пък по никакъв метод няма да се отрази на крайните периоди, счита строителният зам.-кмет.

Крайният период за ул. „ Даме Груев” е до края 2022 година, а за „ Модър-Царевец” е до края на 2023 година. За втория план обаче компанията реализатор е поела ангажимент това да се случи до края на тази година, в случай че няма форсмажорни условия.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР