Два от големите пожари в област Хасково са овладени. Военнослужещи

...
Два от големите пожари в област Хасково са овладени. Военнослужещи
Коментари Харесай

Потушени са два от големите пожари в Хасковско - проължава гасенето край Брягово

Два от огромните пожари в област Хасково са овладени. Военнослужещи се включиха тази заран в гасенето на стихията край село Брягово, поради която в Община Хасково през вчерашния ден беше оповестено бедствено състояние.

Огънят край Белица е сподавен, по тази причина бедственото състояние в Любимец, Харманли и Свиленград няма да бъде удължавано. На място има противопожарни екипи, които наблюдават обстановката.

В момента напъните на огнеборците са ориентирани към Брягово. Пожарът там пламна през вчерашния ден и обхвана огромна повърхност от към 1500 декара, част от които - широколистна гора.

11 пожарникарски екипа и доста доброволци се борят с огнената буря. Заради този пожар през вчерашния ден беше оповестено бедствено състояние в община Хасково

" Пожарите в Изворово и Йерусалимово са загасени. От другата страна Белица - Харманли е овладян. Там се обработват огнищата като се разпалят. Има дежурни коли. От през вчерашния ден пожарът на Брягово и Пътниково е загасен. Този на Брягово към момента се работи. Днес ще подкрепят и военно формирование с човешки запас и машини - така наречен високопроходими батове за изработката на просеки "

Просеките ще бъдат направени, с цел да могат противопожарните коли а стигна до труднодостъпното място. няма заплаха за обитаемоте места, огнеборците чакат пожарът да бъде овладян в следобедните часове на днешния ден.

Вижте повече в директното включване на Даниела Петкова

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР