Два от големите жп проекти на Пловдив по новата оперативна

...
Два от големите жп проекти на Пловдив по новата оперативна
Коментари Харесай

НКЖИ подготвя с 6 млн. проектите за естакада на бул. „Копривщица” и жп връзка до летището

Два от огромните жп планове на Пловдив по новата оперативна програма  " Транспортна съгласуваност " към този момент се приготвят от НКЖИ. От държавната компания са пуснали авансово обявления за подготвяните публични поръчки за ръководство на всички планове по повдигането на жп линията по бул. „ Копривщица ” и жп връзката с Летище Пловдив.
Прочетете още
Едната от поръчките за построяването на директна връзка от Централна гара до Летището през гара Крумово, ще  бъде с планирана цена от 977 хиляди лв.. Тя е за  оценка на сходството на всички елементи на плана с главните условия към градежите и правене на сложен отчет. Също така  администриране, съгласуване и надзор по осъществяването на контракта за планиране и подкрепяне финансовото ръководство на контракта за планиране.  Поръчката се чака да бъде пусната на 10 юли тази година.

Бъдещите реализатори ще  движат всичко по плана, който  би трябвало да получи европейско финансиране.  Тепърва ще се стане ясно и какъв брой ще костват самите строително-монтажни действия.

Сходен е предметът  на поръчката за повдигането на естакада сред Централна гара и гара Филипово, която включва и удвояването на линиите и нов жп мост. Там с изключение на съгласуваност на всички стадии на плана, се включва и строителен  надзор и капиталов надзор по време на изгражданите.

Сумата по поръчката се чака да бъде 4,7 млн. лв. без Данък добавена стойност, като тя ще бъде оповестена не по-рано от септември 2024 година. Дотогава би трябвало да има изясненост и дали планът печели еврофинансиране.

Реалните строителни действия обаче надали ще стартират по-рано от 2025 година, въпреки планът за така наречен градска железница да би трябвало да започва още година по-рано.

Какво е действителното състояние с градската железница, вижте в линка:

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР