Два от генераторите на ТЕЦ -Перник ще бъдат спрени. Това

...
Два от генераторите на ТЕЦ -Перник ще бъдат спрени. Това
Коментари Харесай

Въздухът край Перник! След бурен разговор по телефона Виктор Николаев към директора на Топлофикация: Дишайте спокойно тогава и вие!

Два от генераторите на Топлоелектрическа централа -Перник ще бъдат спрени. Това е резултатът от вчерашната огромна акция в няколко топлоелектрически централи в страната. Оказа се, че в електроцентралата употребяват неразрешено гориво и изгарят биомаса, което е в нарушаване на издаденото сложно позволение на сдружението, напомня Нова тв.

Хората в Перник настояват, че въздухът там е по-чист в последните 24 часа. Проверката в Топлоелектрическа централа – а продължи часове наред. „ Вече не мирише. Няма задушлива миризма. Диша се по-леко ”, разяснява гражданин на града. А други негови съграждани се надяват, че няма да има нови замърсявания.

Перничани мислят, че въздухът в града е чист с помощта на вчерашните инспекции и прекъсването на двата генератора. „ Дали е поради прекъсването на генераторите или някой е спрял не можем да кажем, само че към този момент въздухът е по-чист ”, разясниха те.

Кметът на града Вяра Церовска изясни, че в общината няма сигнали за замърсяване на атмосферата. „ Към този миг институциите работят и вършат инспекции и се надявам, че това ще продължи. Убедена съм, че дружно с моите съграждани ще успеем да оставим нещата такива, каквито са през тази нощ и няма да има напрежение ", разяснява Церовска в предаването " Здравей, България ".

Тя не даде безапелационен отговор дали е допустимо двата спрени генератора да замърсяват въздуха в града „ Аз не мога да хвърля обвинявания или да оставя подозрения. Има си контролиращ орган и би трябвало да се ревизират всички вероятни замърсители в региона. От 6 месеца има нарушавания, 16 инспекции са направени. Институциите са дейни ”, разяснява градоначалникът.

„ Въздухът е по-чист не тъй като ние сме спрели, а някой различен е спрял. До момента аз не съм получил формален документ, който да задължава да спра централата. Никога не сме горели отпадък, и в документите написа, че не сме горели. В момента централата работи, само че въздухът в града е чист ” ”, съобщи пред NOVA Любомир Спасов, изпълнителен шеф на „ Топлофикация – Перник ”.

Повече по тематиката гледайте във видеото.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК document.domain = `petel.bg`; function resizeIframe() { document.getElementById( " ab045861 " ).style.width = `0px`; document.getElementById( " ab045861 " ).style.height = `0px`; document.getElementById( " commentBannerContainer " ).style.display =
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР