Два от четирите варианта, представени от управляващите за индексация на

...
Два от четирите варианта, представени от управляващите за индексация на
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Увеличение на пенсиите с 40 на сто е възможно от догодина

" Два от четирите разновидността, показани от ръководещите за индексация на, правят работа. Това са преизчисляване на всички пенсии и преизчисляване на тези, отпуснати преди 2015 година ", съобщи в " Още от деня " по Българска национална телевизия президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов. Според него другите два разновидността са “глупав и най-глупав ".
Президентът на КТ " Подкрепа " разясни, че в случай че добавката от 50 лв. е в директна връзка с ковид, както беше обявено и в което има смисъл – хората да могат да си платят медикаментите, само че тя би трябвало да е краткотрайна. Забележките са, че за една пенсия от 250 лв. са ужасно доста пари, до момента в който за пенсия от 1200 лв. 50 лв. са никакви пари.
 Председателите на синдикатите не показаха очевидна поддръжка за митингите Председателите на синдикатите не показаха очевидна поддръжка за митингите
Това с прокуратурата ми е най-странно и явно ние, българите, нямаме настройката да имаме същинска правосъдна система. Представяме си раб...
" Ако обаче това нарастване от 50 лв. се планува да е трайно и да влезе в размера на пенсиите, тук към този момент почва да става леко неуместно. Най-глупаво е да бъдат увеличени единствено минималните пенсии по ред аргументи – първо, останалите пенсионери, които не получават минимални пенсии, ще бъдат наранени от това, второ – ще се скапват съотношенията в размерите на пенсиите, които би трябвало да са във функционалност от осигурителния стаж и осигурителния принос на лицата ", акцентира Димитър Манолов.
Според златното швейцарско предписание, което съгласно Манолов е било въведено у нас прекомерно рано, пенсиите се усилват с половината от годишния растеж на осигурителния приход и половината от инфлацията. „ Заживяхме обаче в един свят без инфлация и пенсиите нарастват с нищожен % “, означи той. " Това, което би могло да се направи, е този механизъм, по който се усилват пенсиите, да бъде изменен по този начин, че нарастването да става с нарастването единствено на осигурителния приход, което значи всяка година пенсиите да се преизчисляват ", разясни президентът Димитър Манолов.
Национален осигурителен институт има два разновидността за преизчисление през 2021 година, и при двата нарастването на пенсиите излиза с към 40% за всяка една. Според Манолов е допустимо такова нарастване от 40%. И напомни, че пенсията не е благодеяние, а резултат от това, което е правил човек през трудовия си живот.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР