Два опита за контрабанда на над 3 кг златни и

...
Два опита за контрабанда на над 3 кг златни и
Коментари Харесай

Над 3 кг златни и сребърни накити хванаха на МП Капитан Андреево

Два опита за контрабанда на над 3 кг златни и сребърни бижута предотвратиха  митничарите на пункта „ Капитан Андреево ”.
 

На трасе „ Входящи коли и рейсове “ в рейс с турска регистрация, пътуващ от Турция през България за Румъния, селектиран за щателна инспекция, на последните  седалки,  в пътна чанта, са открити 15 пакета със 774 пръстени, медальони, гривни, синджири и обици.

Според експертизата на вещото лице, една част от откритите украшения са от 14-каратово злато с общо тегло 109.38 грама, а другите са от сребро с висока бижутерска проба 925 с общо тегло 2754.8 грама. Установено е, че накитите са благосъстоятелност на един от пасажерите, турски жител.
 Министерство на правосъдието Капитан Андреево Агенция
Само ден преди този момент, при инспекция на лек автомобил, влизащ в страната от Турция, в дамската чанта на финландска гражданка са открити полиетиленови пликове с 487,20 грама златни украшения и монети от 22 и 14-каратово злато.-->
 


Контрабандно пренасяните 3351.38 грама златни и сребърни украшения на обща стойност близо 54 000 лв. са  конфискувани с протоколи и  подлежат на лишаване в интерес на страната. На нарушителите са формирани актове по Валутния закон, оповестяват от Агенция „ Митници ”.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР