Два обвинителни акта за данъчни престъпления срещу трима души внесе

...
Два обвинителни акта за данъчни престъпления срещу трима души внесе
Коментари Харесай

Хванаха трима за данъчни измами |

Два обвинителни акта за данъчни закононарушения против трима души внесе в съда Софийската градска прокуратура, оповестиха от държавното обвиняване.

Единият измамен под отговорност е в качеството му на ръководещ комерсиалното сдружение " Н.-2000 " ЕООД. Въпросната компания се занимавала с производството на вълнообразен картон и опаковки от хартия и картон. Дейността се осъществявала на бензиностанция в Пазарджик и в завод за пакетиране в с. Главиница.

Счетоводното отчитане на " Н.-2000 " ЕООД се водело от обвинения. Той обработвал първичните документи, изготвял месечните справки-декларации и попълвал дневници за покупки и продажби, в които отразявал фактурите. Като записано лице по Закона за налог върху добавената стойност постоянно и в период, като се изключи данъчен интервал за ноември 2015 година, изготвял документите.

В интервала от октомври 2015 година до април 2016 година обвиненият употребявал подправени документи пред Национална агенция за приходите. Той отразил фактури по доставки, без да са действително осъществени такива, като по този метод приспаднал неследващ се данъчен заем в общ размер 397 078.48 лева Така си икономисал данъчни отговорности от 492 244. 52 лева Общият размер на изискуем корпоративен налог пък е 95 166.04 лева

Мъжът дружно с още един човек са подведени под отговорност за данъчно закононарушение по другото наказателно произвеждане. Двамата били притежатели и шефове на комерсиално сдружение " С. 2011 " ООД, което по-късно станало ЕООД. Основната активност на компанията била търговия на дребно с хранителни артикули в магазините на ул. " Пиротска " в София. Счетоводните услуги се правили от различен човек.

През интервала януари 2015 година до март 2016 година обвинените показали документи с погрешно наличие по Закона за Данък добавена стойност. Те не са издавали фактури и касови бележки и са си икономисали дължимия Данък добавена стойност и корпоративен налог за 2015 година Общият размер е 20 989.74 лева
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР