Два обекта по Южното Черноморие – „Какао бийч“ в Срънчев

...
Два обекта по Южното Черноморие – „Какао бийч“ в Срънчев
Коментари Харесай

Валери Симеонов похвали Поморие, разкритикува Несебър и Созопол

Два обекта по Южното Черноморие – „Какао бийч“ в Срънчев бряг и заведението „Хедон“ на Каваците са затворени поради мощен звук. Това заяви в понеделник в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов.

„ Беше квалифициран нов законопроект за изменение шума в околната среда. Предстои да се одобряват дефинитивно новите промени. Независимо от това, че нямаме нов закон, всички почиващи по курортите на България имат правото на здравословен метод на живот и на почивка“, съобщи Симеонов. Той акцентира, че горяма част от заведенията, които са били тествани при започване на сезона са спазили предписанията. „Мога да ви уверя, че през днешния ден Слънчев бряг няма нищо общо с предходната вакханалия“, сподели вицепремиерът и даде детайлности за двете заведения – извършители.

Култовата дискотека в Слънчев бряг и „Хедон“ са били тествани още при започване на сезона и на 9- ти и 11- ти юни техни представители са били осведомени с предписанията, съгласно наредбите на РЗИ. Въпреки това наредбите не са били спазени.

На 5- ти август, след доста сигнали за звук, приближаващ от въпросните заведения, специалисти на РЗИ са създали нова инспекция и са непосредствено на плажа с по няколко хиляди души. Заведенията отказали да спрат мощната музика, заради което на 10 август (петък) им били връчени заповеди за прекратяване употребата на обектите.

Симеонов похвари Поморие, където спазвали наредблите и царял „ред и законност“. В същото време в общините Несебър и Созопол повече от половин година не били признати Наредбите за вътрешния ред, откакто старите били анулирани по предписание на прокуратурата. „Не мога да разясня дали това е инцидентно или преднамерено, само че се надявам час по-скоро общинските препоръки да си одобряват наредбите“, добави Симеонов.

В същото време от Национална агенция за приходите Бургас оповестиха, че при техни инспекции, инспекторите са открили нарушавания и ще наложат санкции на 23 обекта, като ще бъдат запечатани заради укриване на обороти. За неиздаване на касова записка следва да бъде затворен и хотел в Бургас.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР