Два нови вагона за превоз на велосипеди и скиорски принадлежности

...
Два нови вагона за превоз на велосипеди и скиорски принадлежности
Коментари Харесай

Вагони за ски и велосипеди пускат по теснолинейката

Два нови вагона за транспорт на колела и скиорски такъми ще се движат през почивните дни всяка събота и неделя от 4 ноември към композициите на бързите влакове „ Родопи “ по направлението Септември-Добринище-Септември. С това БДЖ ще обезпечи комфортна опция за феновете на велотуризма и зимните спортове да превозят своите такъми с теснолинейката, оповестиха от компанията.

Вагоните са преустроени пощенски фургони, които са с построени специфични заключващи се поставки за колела и скиорски такъми за да бъдат застопорени неподвижно по време на превозването им.

Два са готовите за придвижване профилирани вагони към този миг, а идната година се чака да бъде приключен и приспособен вагон за транспорт на лица с понижена пъргавина.

Специализираните вагони ще могат да бъдат включвани и към всички влакове по маршрута на теснолинейката след авансово деклариран транспорт на най-малко четири велосипеда или скиорски такъми и не по-късно от седем дни преди датата на пътешестване. Заявки за транспорт се одобряват на e-mail: [email protected] или на билетните каси в гарите в страната. Цената за транспорт на един велосипед е 2,00 лева, която се заплаща на билетните каси при закупуване на документите за пътешестване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР